söndag 23 januari 2011

Fattighelgen del två

Lördagen kom och vi hasade i sängen till tio. Vaknade till ett hemskt vinterlandskap.
 Vintern kommer aldrig försvinna, ALDRIG!!!!!!

Trots äckligt väder var vi tvugna att ta tjuren vid hornen och vandra ut. Vi hade nämligen hallen full av skräp. Det blir så under vintern när varje helg är en plåga att gå ut på, då skjuter man upp saker. Som kilometerlånga promenader med återvinning.

Det blev till att slänga på sig lite kläder. Bilden är alldeles medvetet suddig. Det var så jag blev som finast en lördag i slutet av månaden då man inte känner för att vara riktigt mänsklig. Ibland är det fint att vara ett spöke.

Det var inte så kallt ute och överallt såg vi människor som bar på påsar med inhandlade varor, allt från smink och kläder till chips. Vi undrade lite vart den där kända fattighelgen fanns, inga spår efter den här. Men det kan ju bero på att vi bor i ett välbärgat medelklassområde.
Som belöning för skräppromenaden gick vi in på Ica och inhandlade massor med choklad.


Det är alltid lättare att köpa den än att äta den dock. Till drack vi kaffe ur Johannakoppar.


Det är Emmas faster som gör och säljer dem. Att få en är lite som en ritual, det är så man kommer in i familjen. Framåt eftermiddagen satte vi oss i vardagsrummet och åt rester framför masterchef. Till efterrätt blev det nybakad hallonpaj och så fortsatte kvällen i mysandets tema med morden och annat fånigt.

1 kommentar: