torsdag 15 december 2011

Jag är nog naiv och lite oskuldsfull

En liten undran jag har, handlar om feminism, alla överdrivet heterosexuella kvinnor kanske kan berätta varför.

Det är det här återkommande påståendet att kvinnor inte kan stiga i graderna i sitt yrke på en arbetsplats med bara män. Exempel; högt uppsatt kvinna, vd, ganska ung, åker bort på sådant som vd:ar gör med andra vd:ar, män så klart i medelåldern. De äter, de pratar de diskuterar och de dricker. Männen ska basta och kvinnan har som val att antingen följa med  och veta vad de säger eller att lämnas utanför, hon väljer att lämnas utanför. Därför att män och kvinnor inte kan vara nakna inför varandra, eftersom det tar bort mystiken mellan könen, den heterosexuella spänningen.

Naket betyder sex.

Okej, visst det kan vara jobbigt att basta med bara karlar, men det finns ju handduk, badlakan, gigantiska man kan svepa in sig i. Och det att spänningen skulle försvinna, bra. Man ska väl inte tänka på sex på jobbet? Varför skulle hon vilja att de ska åtrå henne som ett objekt? Sätt fram armbågarna, tryck till dem lite och låt dom glömma bort att du är en kvinna. Bli oatraktiv för stunden. Är det så farligt?

Ett annat exempel för de som tycker att bastubad med nakna karlar är lite extremt. Som kvinna kan man inte prata högt och ha tydliga åsikter inför män, då förlorar man deras blick och man blir inte längre kvinnlig. De kanske ser en som en kul tjej med åsikter men inte som någon de attraheras av.

Som om man måste attrahera män när man diskuterar saker som kanske handlar om världssvält eller ekonomi?

Nu till frågan. Går alla heterosexuella runt och vill bli åtrådda av varandra? Handlar allt om sex hela tiden?

Måste man vara man och kvinna hela tiden? Jag trodde sådant bara var viktigt när det kom till sex. Men är det vad alla går omkring och tänker på?

Min katt svankar och gnyr när hon marsar vilket jag tycker är hemskt jobbigt, men det är i alla fall bara vissa perioder. Som vissa kvinnor pratar om manligt och kvinnligt verkar det som att de gör det konstant?

Vill man som heterokvinna att alla män ska vilja sätta på en?

Jag fattar inte?

1 kommentar: